Tibor Feledi Kairos Quintet / 15.8.2024 o 20h00


Tibor Feledi Kairos Quintet / 15.8.2024 o 20h00
Tibor Feledi Kairos Quintet
charakterizujú energické vystúpenia s intenzívnou súhrou. Moderný jazz s prvkami prog-rocku a synťákovej elektroniky je vyvažovaný akustickými plochami a voľnou improvizáciou. Vysoké nasadenie a konštantá interakcia hudobníkov nenechá poslucháča ľahostajného. Ich hudba nesie rešpekt ku tradícii s vizionárskym postojom.
Nový štúdiový dvojalbum MORE = less je epickou výpravou za hľadaním rovnováhy v materiálnom, prírodnom a duševnom svete.
Skladby vznikali počas posledných štyroch rokov, od pandémie až po súčasnosť a za toto obdobie vyzreli do dvojalbumu. Jednotlivé skladby sa navzájom dopĺňajú a tvoria jeden celok – hudobný príbeh. Album More je energický a komplexnejší. Je to jazzová fúzia s prímesou alternatívneho rocku a elektroniky, Less je naopak viac akustický a umiernený, doplnený o komorný ansámbel. Hlavnou ideou albumu je zamyslenie sa nad nadmerne konzumným spôsobom života a jeho negatívnym dopadom na prírodu a nás samotných. Slovenská verzia významu zdôrazňuje myšlienku, že všetko je rovnakej podstaty, že všetko je vzájomne prepojené. More je lesom, les je moroom – viac nieje vždy lepšie a menej môže byť viac…
Kvinteto získalo za svoj debutový album Common Playgorunds ocenenie jazzový album roka 2018 v cenách Radio_Head Awards. Ako víťazi Pódia mladých talentov BJD 2018, vystúpili na hlavnom pódiu Bratislavských Jazzových Dní 2019, spolu so zahraničnými hviezdami ako Ghost-Note, Paul Jarret ft. Jim Black, či Jonah Nilsson. V roku 2022 sa na festivale Central European Jazz Showcase ocitli na 3 mieste spomedzi top 16 kapiel zo slovenska a česka. Ich koncertný projekt Spoločné ihriská je rozšírením debutového albumu o Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a sláčikové kvarteto. Projekt s netradičným prepojením slovenských detských ľudových piesní a moderného jazzu po premiére v Slovenskom Rozhlase, pokračoval v rámci festivalu Konvergencie, z ktorého v roku 2023 vznikol live album Spoločné Ihriská (CD/LP).
*****
Na našej letnej terase ich uvidíte o 20:00 🥂 v prípade dažďa na povale.
Vstupenky tu: https://tootoot.fm/sk/events/66bb14c8a2ec3d1438cad249
Na mieste: 10 eur
******
Organizáciu tohto podujatia z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia v rámci projektu “26 rokov Art Cafe”.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.